Control d’arbres exòtics a la Selva i Montblanc

D5II_11177

Al nostre país, tenim un bon grapat d’espècies exòtiques que han arribat a través del comerç de manera voluntària o inconscient. La majoria no poden perpetuar-se en estat salvatge però algunes es naturalitzen i, entre aquestes, unes poques poden adquirir un comportament invasiu i esdevenir molt perjudicials per als ecosistemes naturals i també per als humans. Entre les espècies exòtiques invasores més perjudicials hi destaquen l’ailant (Ailanthus altissima) i la robínia (Robinia pseudoacacia).

A la primavera ja vam fer una primera actuació de control d’espècies d’arbres exòtics al riu Glorieta a l’entorn de Mas de Forès a través de la Fundació Ginac i el suport de la Diputació de Tarragona. Més cap a l’estiu, també vam aprofitar per eliminar ailants i robínies de la Riba a través d’una contractació que va fer l’Ajuntament d’aquest municipi per reduir el risc d’inundacions a través l’empresa Jan i Maiet treballs forestals. Aquesta tardor hem pogut actuar directament a la Selva del Camp i a Montblanc gràcies al suport dels ajuntaments respectius.

A la Selva del Camp, hem actuat sobre 3 poblacions d’ailant a la riera de la Selva i una altra a una finca particular de camí cap a les obagues de la Selva però hem hagut de deixar una població molt important que hi ha al torrent de les Voltes per qüestions logístiques i de pressupost.

A Montblanc, l’espècie dominant era la robínia, tot i que també hi havia algun ailant i es concentraven bàsicament a l’entorn del Pont Vell. També hem hagut de deixar per més endavant unes quantes robínies de grans dimensions a la sortida nord i una altra població dins d’una propietat privada.

En total, hem tractat 1380 peus a la Selva del Camp i 205 a Montblanc, tot i que haurem de fer alguna repassada a la propera primavera perquè la hibernació se’ns ha tirat a sobre.

Per a més informació sobre aquestes espècies podeu consultar el projecte “Control de l’ailant i la robínia” al nostre web.

També podeu veure el reportatge que ha emès recentment Canal Camp.

Un pensament sobre “Control d’arbres exòtics a la Selva i Montblanc

  1. Veig que la Mica i l’Adam han començat la tasca que ens van comentar que iniciarien a finals d’any. Molt bé!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>