Custòdia fluvial a Montblanc

IMG3_16681copy

Ahir 9 de maig de 2014, l’Ajuntament de Montblanc, el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i l’associació CEN vam signar un acord de custòdia fluvial pels ecosistemes fluvials de Montblanc (rius Brugent, Anguera i Francolí i els seus afluents).

Com sempre, l’objectiu principal és treballar plegats per a la seva conservació. El repte més immediat és acostar la població al riu i per aconseguir-ho estem estudiant la viabilitat d’habilitar un camí vora el Francolí i fer diverses activitats públiques. En molt breu, Aprodisca començarà a eliminar la gran densitat de canya d’un tram del Francolí riu avall del Pont Vell, perquè és una espècie exòtica invasora amb un impacte important sobre l’estructura i el funcionament del bosc de ribera. Al Brugent, el problema principal és l’incivisme i ho treballarem conjuntament amb els altres municipis en custòdia. Tampoc ens oblidem d’altres problemàtiques més complexes, com la contaminació de l’aigua o els animals exòtics però haurem d’esperar una mica més.

Aquest acord de custòdia s’emmarca en el programa de custòdia fluvial a les Muntanyes de Prades, que durant el període 2013 – 2014 té el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

logo_agricultura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>