El Departament de Territori i Sostenibilitat i Telefónica ens ajuden amb el cranc de riu

D5II_10069

La setmana passada vam organitzar dues jornades de voluntariat corporatiu per la conservació del cranc de riu ibèric. Primer pel Departament de Territori i Sostenibilitat i després per Telefónica. En aquest tipus de voluntariat, l’empresa convida els seus treballadors a donar suport a un projecte social i/o ambiental d’una entitat sense finalitat de lucre. D’aquesta manera, l’empresa dóna suport econòmic al projecte i cedeix un dia de feina remunerada dels seus treballadors per una bona causa, mentre que els treballadors viuen una jornada ben diferent i carregada de valors que, de retruc, contribueixen a motivar-los més a la feina.

L’activitat va constar en recollir 21 trampes per cranc vermell americà que havíem instal·lat la nit anterior al riu Glorieta a l’alçada de la Font Fresca. Del Departament de Territori i Sostenibilitat van venir 17 voluntaris i vam capturar 29 crancs, mentre que de Telefònica van ser 9 voluntaris i vam capturar 39 crancs. Les trampes eren les mateixes i es van instal·lar als mateixos punts, així que el nombre de crancs capturats va ser una qüestió de sort.

D5II_10194

Primer vam fer una mica d’explicació del projecte i de la mecànica de l’actuació i, tot seguit, vam anar a recollir les trampes a 3 trams del Glorieta. Cap a les 11, vam fer una pausa per fer un esmorzar ecològic i, per acabar, vam determinar el sexe dels crancs, els vam mesurar i els vam pesar per avaluar la tendència del projecte.

El nombre de crancs capturats va ser modest però tenien una gran importància perquè es van capturar en llocs on la captura manual és més complicada. A més, les dues actuacions van ser de gran ajuda al projecte de conservació del cranc de riu ibèric perquè ens van permetre aconseguir més material.

Per la propera ocasió mirarem d’aconseguir un equip de pesca elèctrica, que és més eficient.

Cal agrair el gran interès del Departament de Territori i Sostenibilitat i de Telefónica i també la implicació i el bon rotllo de tots els voluntaris i voluntàries que van venir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>