Els crancs americans reculen al riu Glorieta

cranc Glorieta IX2014

El divendres passat vam ser 7 persones: Adam, Mika, Xavi, Guillem (pare), Guillem (fill), François i jo mateix. Tot i que vam fer el mateix esforç de sempre, les bosses no van arribar tan plenes com de costum i només vam capturar 228 crancs. La majoria es trobaven riu avall de la Font Fresca. Riu amunt, vam capturar una cinquantena en els primers 100 metres i només vam veure un sol al cap de 500 metres i cap més al llarg dels 200 metres següents. També vam tenir la sensació que se’ns escapaven menys crancs que en caceres anteriors i que cada vegada són més petits.

Això significa un clar punt d’inflexió cap a l’eradicació del cranc vermell americà al riu Glorieta i molt bones notícies pel cranc de riu ibèric. Per contra, algunes femelles ja comencen a criar i això ens dificulta la cacera manual, de manera que haurem de preparar més trampes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>