Enamorats del riu Glorieta

El passat dissabte dia 4 d’octubre vam celebrar la 2a Setmana Europea de la Custòdia del Territoriamb l’activitat titulada “Enamora’t del riu Glorieta”.

D5II_09906

A les 10 del matí ens vam trobar a l’aparcament del Mas de Forès. Entre organitzadors i assistents, vam ser 29 persones, tot i que 6 famílies més no van poder venir perquè els van sorgir imprevistos o perquè ja no quedaven places. Després d’una breu presentació, vam fer el taller “Els habitants secrets del riu” al gorg del Mas de Forès. Com que encara teníem moltes hores per davant, vam fer una versió més curta de l’habitual. Si l’aigua no hagués estat tan freda, més d’un s’hagués fet un bany. Un entorn espectacular que ho podria ser encara molt més si no fos per la invasió d’ailant.

Desprès vam emprendre el camí cap al Niu de l’Àliga. Vam agafar el camí del marge esquerre, que té un valor estètic més elevat que la pista del marge dret però hi passa menys gent perquè també és una mica més complicat. Ens vam apartar una mica per apropar-nos al riu i el vam perdre per un moment però el vam retrobar en pocs minuts fent una mica de camp a través.

D5II_09870

Una vegada al Niu de l’Àliga, vam dinar, vam fer les quatre fotos obligades i el Sisco ens va explicar una mica la història de la Centraleta, les raons per les que va comprar aquesta finca i els objectius de l’acord de custòdia que vam signar.

D5II_09875

Finalment, vam baixa fins la Font Fresca per recollir les trampes per cranc vermell americà que havíem instal·lat abans de començar la jornada. Només vam capturar 4 crancs perquè s’ha de fer de nit i només vam posar 8 trampes per fer una mica de demostració. Els més petits van ser els encarregats de mesurar-los i després els van remenar tant com van voler.

D5II_09920

A l’hora dels comiats, tot eren cares somrients i cors enamorats del riu Glorieta.

Si algú en vol més, només cal que seguiu el nostre blog i recordeu que del 5 al 8 de novembre es celebra el 1r Congrés Europeu de Custòdia del Territori (més info a www.landstewardship.eu/congress).

Gràcies a tots i totes!

banner Landlife modif

Un pensament sobre “Enamorats del riu Glorieta

  1. Només comentar que ha estat la primera i segur que no és la darrera. Una sortida d’aquesta índole, provoca que vulguis més per tot el que aprens, per lo bé que t’ho passes i per la gent tant maca que et trobes.
    Enriquidor, curiós i divertit! i a més, prens encara més consciencia de les coses.
    Ideal per anar amb petits!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>