La Selva ja té un alzinar urbà

D5II_12114El passat diumenge vam celebrar la festa de l’arbre a la Selva del Camp. Hi van venir unes 150 voluntaris i voluntàries de totes les edats. Entre tots vam plantar gairebé 200 arbres i arbustos a una zona verda de la perifèria del poble. Concretament, es van plantar 160 marfulls (Viburnum tinus), 7 arboços (Arbutus unedo), 6 roures de fulla petita (Quercus faginea) i 18 alzines (Quercus ilex). No només són plantes autòctones sinó que també hem vetllat que fossin varietats locals per preservar la diversitat genètica de la zona.

Hem plantat els arbres ben separats entre ells per evitar la competència i afavorir que es facin ben grans. La majoria dels marfulls, en canvi, els hem plantat en una filera amb l’objectiu de tenir una barrera verda que separi el parc de la carretera d’Almoster.

D5II_12125

Tot i que falten altres plantes, en conjunt, formen un petit alzinar urbà que donarà refugi i aliment a la fauna de l’entorn i alhora serà un espai verd per on la gent del poble i de fora podrà fer una agradable passejada, llegir un llibre, jugar o senzillament gaudir de l’entorn. Un bon exemple de jardí urbà format per plantes adaptades al clima mediterrani i que, per tant, necessita poc manteniment i reg.

Per recuperar forces, res millor que una mica de vi i una llonganissa que ens va cuinar la brigada de la Selva.

D5II_12194

També cal agrair l’ajut i la implicació de la Núria, el Daniel, la Jasmina, el Simón i la Laia, alumnes voluntaris de segon d’ESO de l’Institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp, que van fer molt bona feina.

D5II_12270

Moltes gràcies a tots!

Organitza

Aj Selva escut0

logo CEN

Un pensament sobre “La Selva ja té un alzinar urbà

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>