Menys crancs americans al Glorieta

DSC_0498 copy

Aquest diumenge vam tornar al riu Glorieta a caçar crancs vermells americans amb l’objectiu de protegir les magnífiques poblacions de cranc de riu ibèric que hi ha a la capçalera. Aquesta vegada només hi vam anar la Míriam, la Mika i jo mateix però vam fer molta feina igualment. També vam posar alguna trampa. El dia següent, ens va acompanyar l’Adam, el Sisco, la Na i la Júlia per que el Josep Maria i el David gravessin un reportatge pel programa El Medi Ambient de TV3. Vam recollir les trampes amb només 4 crancs i l’Adam va afegir un altre que va agafar mentre simulàvem una actuació.

Entre tots, vam capturar 143 crancs. La Mika es va portar el premi al primer cranc de la nit i jo vaig aconseguir el rècord de nombre de crancs (66), el més gran (124 mm) i el més petit (32 mm). La Míriam també ho va fer molt bé, sobretot tenint en compte que va ser la seva primera vegada. Aquesta vegada no vam trobar cap femella amb ous ni amb cries.

En total, entre les pesques elèctriques de Forestal Catalana (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural) i les nostres campanyes manuals i amb trampes portem 1.495 crancs capturats des de l’any 2010 i no creiem que quedin molts més. Cada vegada estem més a prop d’aconseguir l’eradicació total, tot i que ens caldria una mica d’ajuda econòmica. Per això estem preparant una proposta per Verkami.

cranc Glorieta2013v2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>