Pesca elèctrica de crancs al riu Montsant

IMG2_5223Fa un parell de setmanes vam acompanyar els Agents Rurals del Priorat a fer una prospecció nocturna (fins les 2:30 h!) de crancs de riu per determinar la seva distribució al riu Montsant i poder fer un pla d’actuació. Malauradament, vam descobrir que el cranc vermell americà ja havia arribat fins a Margalef i es trobava a tan sols 120 m riu avall del cranc de riu ibèric. Això vol dir que l’afanomicosi que transmet el cranc vermell americà ja ha extingit tots els crancs de riu ibèrics que hi havia riu avall de Margalef i que les poblacions que hi ha riu amunt ho tenen molt magre.

Els haurem de donar un cop de mà. Per començar, aquest divendres 25 de juliol pel matí anem amb la brigada del Parc Natural de la Serra de Montsant a fer una pesca elèctrica de cranc vermell americà per intentar fer-lo recular i separar les dues espècies. Mirarem de tornar-hi la setmana vinent i algun altre dia més endavant.

Si algú ens vol acompanyar (només adults amb plenes facultats), ens pot enviar un correu electrònic a info@assoc-cen.org.

Amb el suport de:

Fund BD logo

En col·laboració amb:

PN Montsant

Agricultura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>