Riu Glorieta net

D5II_07042 copy

Bosses de plàstic, llaunes, garrafes d’aigua, mocadors, ampolles de vidre, roba, paper d’alumini, restes d’obra, burilles, joguines, CDs, envasos de pesticides, cadires, cartrons, ceràmica, compreses i moltes coses més. No es tracta del catàleg d’una gran superfície comercial sinó de tot el que hem trobat al riu Glorieta aquest diumenge.

També vam trobar un carregament abandonat de llentiscle però això ja és un altre tema. Sembla increïble que encara avui en dia hi hagi gent tan incivilitzada i ignorant com per abocar deixalles a la natura. tothom es puja la llauna del refresc plena però sembla que per algunes persones baixar-la buida representa un esforç físic massa gran i no tenen més remei que llençar-les a la natura. És una contradicció ben curiosa perquè cada dia bé molta gent a admirar la bellesa del paisatge però alhora treballen per destruir-la. Ara ja tenim el riu Glorieta net, a veure quant de temps dura.

D5II_06978 copy

Vam ser unes 70 persones, la majoria famílies de l’escola d’Alcover, i vam emplenar més de 100 bosses d’escombraries des del pont de l’entrada sud a Alcover fins les Fonts del Glorieta (Mont-ral) però el més important és la vessant reivindicativa de l’acte. Per això demanem que es faci ressò d’aquesta notícia i així ajudar a reeducar la ciutadania.

D5II_07019 copy

Aquesta actuació ha sorgit de l’acord de cooperació entre l’Ajuntament d’Alcover i l’AMPA de l’escola Mare de Déu del Remei d’Alcover amb la participació i col·laboració de l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, l’Ajuntament de Mont-ral, els ADF, els Bombers Voluntaris d’Alcover i l’ Escola Mare de Déu del Remei. A més, també s’ha emmarcat en l’European Clean up day que a Catalunya s’impulsa des de l’Agència de Residus de Catalunya (www.arc.cat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>